Tutireceptek.hu fejléc

Csokikrém tortába recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Csokikrém

30 dkg cukor
7 db egész tojás
40 dkg vaj
16 dkg kakaópor
1 db vaníliarúd kikapart belseje

Ganache:
50 dkg étcsokoládé (60 % kakaótartalommal)
5 dl állati tejszín 30 % zsírtartalommal

Elkészítés:
A vajat habosítsuk ki a vaníliával, és keverjük bele a kakaópórt. A tojásokat a cukorral melegítsük csípősre, maximum 85 C-fokra. Ezt úgy szoktam megoldani házilag, hogy lábosban felteszem a gázra és kézi habverővel folyamatosan keverem, addig, míg csípősen forrónak nem érzem, amikor beledugom az ujjam, (ha tovább melegítem rántotta lesz belőle). Ezután kihűlésig kemény habbá kell verni. Végül kézi habverővel simára keverni a kihabosított vajjal és a kakaóporral. Ez a mennyiség kb. egy 23 cm átmérőjű, és 8 cm magas tortára elegendő

A kihűlt piskótát háromfelé vágjuk, és minden lapot kenjünk meg narancslekvárral, majd töltsük össze a csokoládékrémmel. Két órára tegyük hűtőbe, majd húzzuk át ganache-al.

Tanácsok:
Végül igényes díszekkel, ízlés szerint díszítsük.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokikrémes-diós álom » Különleges csokikrém » Főzött csokikrém » Csokikrém-mikróban
» Csokikrémes piskóta torta » Isteni csokikrém » Csokikrém(egyszerű) » Citromkrém tortába
» Kókuszos csokikrém » Illatos csokikrém » Legegyszerűbb csokikrém » Csokikrémes kakaórolád
» Poharas csokikrém » Kosárka csokikrémmel » Csokikrém » Csokikrémes torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.