Tutireceptek.hu fejléc

Aranygaluska vaníliasodóval recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
2 tojássárája
4 dkg olvaszott sütőmargarin
2 dkg élesztő
3 dkg cukor
2,5 dl tej
késéhegynyi só
A töltéshez:
5 dkg ráma sütőmargarin
10 dkg darált dió
5 dkg cukor
5 dkg mazsola
reszelt citromhéj
A vaníliasodóhoz:
1 liter tej
1 csomag vaníliás puding
cukor

Elkészítés:
1,5 dl tejet meglangyosítunk, 1 evőkanál cukrot elkeverünk benne, és belemorzsoljuk az élesztőt. Kb. 10 percig állni hagyjuk, amíg felfut. Ekkor a lisztbe mélyedést készítünk, és beleöntjük a maradék tejjel együtt. Hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, a maradék cukrot, a sót. Félig összedolgozzuk (robotgéppel is lehet), utána részletekben hozzádjuk az olvasztott margarint. Pár percig dagasztjuk, amíg elválik az edény falától, ekkor meglisztezzük, letakarjuk, és duplájára kelesztjük.

Egy tűzálló tálat margarinnal kikenünk, és olvasztott margarinba mártott kanállal beleszaggatjuk a tésztát. Rétegenként megszórjuk a cukozott darál dióval és mazsolával, citromhéjjal. A maradék margarint ráöntjük. Még kb. 20 percig kelesztjük, addig bemelegszik a sütő. A tetejét megkenjük felvert tojással, és 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Porcukorral megszórjuk.

A vaníliasodóhoz 1 csomag vaníliás pudingot ízlés szerint cukorral 1 liter tejjel megfőzünk


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Aranygaluska Anikó módra » Aranygaluska u2 » Aranygaluska borsodóval » Aranygaluska 2
» Aranygaluska tejsodóval » Hamis aranygaluska » Finom Aranygaluska » Aranygaluska
» Aranygaluska2 » Aranygaluska borhabbal » Aranygaluska almapürével » Kakaós aranygaluska
» Fincsi aranygaluska 1 » Aranygaluska (Eszti féle) » Aranygaluska muffin » Túrógombóc vaníliasodóval


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.