Tutireceptek.hu fejléc

Apró sajtos pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
* 50 dkg liszt
* 25 dkg Rama sütőmargarin
* 1 darab tojás
* 1 dl tejföl
* 1 tk só
* 15 dkg sajt
* 4 dkg élesztő
* 1 dl tej
* 1 darab kockacukor

Elkészítés:
Minden alapanyag szoba hőmérsékletű legyen. Ezt a pogit nem lehet elrontani, olyan egyszerű és finom.

Az alapanyagokat egy tálban összegyúrjuk. Ragadni fog, de kb 3 órát kell letakarva pihentetni és ezalatt megkel.

Lisztezett deszkára borítjuk, tetejét is lisztezhetjük és 2 cm vastagságúra kinyújtjuk. Apró pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Tepsire rakjuk, ne érjenek össze. A tetejüket tojássárgájával megkenjük és kb. 8-10 dkg reszelt sajttal megszórjuk.

Sütőt előmelegítjük, kb. 20 percig 200-250 fokosra.

A sütő közepére helyezzük a tepsit és alsó felső sütő állásban, szép pirosasra megsütjük.

A pogácsát mindig forró sütőben kell sütni, mert sok benne a zsiradék.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: orsimaya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos finomság » Sajtos pulykamell rízzsel » Grillezett húspogácsa » Ropi, sajtos pálcika
» Réteges sajtos kifli » Update 1 Sajtos tekercs » Sajtos karalábéleves » Csípős húspogácsa
» Sajtos-sonkás gombaleves » Baconos-sajtos csirke » Finom sajtos karfiol » Abbahagyhatatlan pogácsa
» Sajtos kiflik » Túrós zabpelyhes pogácsa » Gombás- sajtos csirkemell » Sajtos tészta, másképp


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.