Tutireceptek.hu fejléc

Ananászos rizs recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
15 dkg rizs
7,5 dl tej
1 vaniliarúd
40 dkg ananász (darabolt, konzerv)
6 dkg cukor
3 tojás
2 dkg vaj

A karamellizáláshoz
10 dkg kockacukor

Elkészítés:
A rizst sós vízben 2 percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük. A tejet a hosszában kettévágott, kikapart vaníliarúddal felforraljuk. Beletesszük a rizst, lefedjük, és puhára főzzük (akkor jó, ha minden tejet magába szívott a rizs). A cukrot 2 evőkanál vízzel felforraljuk, aranyszínűre karamellizáljuk, majd a kerek közepű (savarin) formába öntjük. A formát addig forgatjuk minden irányba, míg mindenhová eljut a karamell. Amikor a rizs puha, hozzáadjuk a cukrot, a vajat és a tojásokat. Óvatosan összekeverjük, és egy kis részét a forma aljába simítjuk. Befedjük ananászdarabokkal, erre rizs következik, és a sort addig folytatjuk, míg a hozzávalók elfogynak. (A tetejére rizs kerüljön!) Végül meleg sütőben, víz gőzben készre pároljuk, és a formában hagyjuk kihűlni. Amikor teljesen kihűlt, tálra borítjuk. Hidegen kínáljuk.

Tanácsok:
Időt nyerhetünk, ha kifejezetten desszertekhez használatos rizzsel készítjük. Ezt a fajtát főzés előtt nem kell megmosni.


A receptet beküldte: madar6@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ananászos muffin » Ananászos currys csirke » Ananászos finomság » Ananászos rizskorona
» Ananászos csirke » Ananászos csirketál » Ananászos flan » Ananászos répatorta
» Ananászos rizssaláta » Ananászos tojássaláta » Ananászos kocka » Ananászos kukorica saláta
» Ananászos csirkeegytál » Ananászos-sonkás lencsetál » Almás ananászos csirke » Ananászos kehely


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.