| Almával töltött piskótatekercs -cukorbetegeknek receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 adag piskótatészta,nagyméretű tepsiben kisütve. ( lásd: piskótatészta -cukorbetegeknek) 60 dkg tisztított,reszelt,vagy vékonyra szeletelt alma 5 dkg glukonon,vagy fruktóz 15 dkg diabetikus baracklekvár 8 dkg darált dió csipetnyi fahéj 1 citrom reszelt héja Elkészítés: Az almát az édesítővel elkeverjük,állandóan kevergetve megpároljuk. Amikor teljesen puha, kenhető,hozzáadjuk a citromhéjat, fahéjat, s kihűtjük. A megsült piskóta lapot azon forrón nedves konyharuhára fektetjük, kb.10 dkg lekvárral megkenjük,az almatölteléket rásímítjuk. A tésztát felcsavarjuk, és kihűtjük. A tetejét a megmaradt lekvárral megkenjük, a dióval megszórjuk. Szeletekre vágva kínáljuk, 15 db lesz belőle. Tanácsok: Kínálhatunk hozzá borsodót, vagy vaníliaöntetet is. lásd: Receptkönyv : borsodó - cukorbetegeknek vaníliaöntet-cukorbetegeknek Kalóriatartalom: 164 kcal Szénhidráttartalom: 23,24 gramm A receptet beküldte: KANÁRI Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |