| Zöldpástétom receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 3 keménytojás 10 dkg sóska 1 kisebb póréhagyma 1 csomó zöldpetrezselyem 1 csomó metélőhagyma 2 szál zellerlevél 1 dl tejföl 1 evőkanál citromlé 1 evőkanál olaj mustár citromlé só cukor vagy édesítő Elkészítés: A megtisztított, megmosott póréhagymát meg a sóskát vékony csíkokra metéljük, a zöldpetrezselymet, a metélőhagymát meg a zellerlevelet finomra vágjuk. A megtisztított keménytojásokat félbevágjuk, a sárgáját kikaparjuk, fehérjét apró kockákra vágjuk. Ezután a tojássárgákat villával összetörjük, az olajjal, mustárral, citromlével egy kevés cukorral, sóval simára dolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és sűrű mártássá keverjük. Beleszórjuk a felaprított zöldféléket és az apró tojásfehérje kockákat. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |