| Zöldfűszeres krumlipüré - csak könnyedén receptKöretek Hozzávalók: 90 dkg burgonya, 250 ml tej, 60 ml tejföl, 5 dkg vaj, 5 dkg metélőhagyma (felaprítva), 5 dkg friss petrezselyem (felaprítva), ízlés szerint fekete bors, ízlés szerint só. Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, Tegyük fel főni, úgy, hogy a víz ellepje, a lábast fedjük le. Adjunk hozzá 2-3 kávéskanál sót. Forraljuk fel a vízet, főzzük addig a burgonyát, amíg egy villát könnyedén bele tudunk szúrni. Ha kész, szűrjük le, helyezzük műanyag edénybe, adjuk hozzá a vajat, tejet, tejfölt, és törjük jól össze. Izesítsük sóval, borssal, ha elérte az ízlésünknek megfelelő ízt, adjuk hozzá a metélőhagymát és a petrezselymet, majd keverjük össze. Tanácsok: Nagyon finom önmagában is! A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |