| Vaníliás gyümölcsrizs (sütés nélkül) receptSütemények, édességek Hozzávalók: a felső réteghez: 4 dkg főzhető vaníliás pudingpor 3 evőkanál cukor 1/2 liter tej a közepére: 50 dkg friss meggy, vagy más gyümölcs, vagy jól lecsepegtetett befőtt az alsó réteghez: 25 dkg rizs 9 dl tej 10 dkg cukor 1 vaníliarúd 2 lapzselatin Elkészítés: A rizst mérsékelt tűzön, annyi vízben amennyi éppen ellepi feltesszük főni. Amikor a vizet beitta, felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a cukrot, a vanília kikapart magjait és a vaníliarudat is, majd kis lángon, néha megkeverve 25-30 perc alatt készre főzzük. Végül hozzákeverjük a kevés vízbe beáztatott, majd kinyomkodott lapzselatint. Amíg a tejberizs fő elkészítjük a vaníliás pudingot, úgy hogy a hozzávalókat összekeverve, nagy lángon, folyamatosan keverve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Vizezett őzgerinc formába töltjük és hagyjuk, hogy megdermedjen. Rátesszük a kimagozott meggyet, majd rákenjük a tejberizst. Kihűtjük. Végül 1-2 órára hűtőszekrénybe téve dermesztjük. Tálcára borítva, tejszínhabbal is kínálhatjuk. A receptet beküldte: MRG1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |