| Túrós eperpuding receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg zsírszegény túró, fél citrom reszelt héja és leve, 25 dkg eper, 1 tojás, 6 dkg étkezési keményítő, 5 dl tej, 8 dkg cukor, 1 teáskanál vaníliás cukor, 2 evőkanál vágott pisztácia, 1 dl tejszín Elkészítés: A megtisztított, alaposan megmosott eperből néhány szemet tegyél félre, a többit turmixold péppé. A villával áttört túrót keverd jól össze a citrom levével, lereszelt héjával és az eperpürével. A tojások sárgáját keverd ki a keményítővel és kevés tejjel. A maradék tejet forrald fel a cukorral, a vaníliás cukorral és csipetnyi sóval. Add hozzá a kikevert tojássárgákat és forrald fel, majd gyorsan húzd le a tűzről. A fehérjét verd kemény habbá és forgasd a masszába, végül óvatosan dolgozd bele az epres túrót. Öblíts ki hideg vízzel egy kb. 20 cm hosszú őzgerincformát, simítsd bele a krémet, és 3-4 órára tedd hűtőbe. Ha lehűlt, borítsd tálra, és a felvert tejszínnel és eperszemekkel díszítve, pisztáciával megszórva, szeletekre vágva tálaljuk. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |