| Tonhalas-zöldséges spagetti receptTésztafélék Hozzávalók: 25 dkg spagetti 1 fej vöröshagyma 1 paradicsom 1 paprika kb. 15 dkg-nyi fejes káposzta - volt itthon egy kis fej fele, annak a negyedét használtam fel. 1 nagyobb sárgarépa 1 közepes doboz tonhal konzerv 1 kis zacskó zöld olajbogyó 2-3 evőkanál étolaj 1 evőkanál halszósz 1 evőkanál worchestershire szósz bors só bazsalikom (megszórni) Elkészítés: A zöldségeket (hagyma, paprika, paradicsom, káposzta, vékony szeletekre vágtam. A sárgarépát az almareszelőn hosszúkás csíkokra reszeltem. A tonhal konzervről leöntöttem az olajat, hozzáöntöttem még kb. 2 evőkanálnyi étolajat, felforrósítottam és ebben pároltam meg pár perc alatt - kissé megsózva - a zöldségeket. Közben az olajbogyóról leöntöttem a levét és karikára vágtam. (Mindegyiket 3-4 karikába.) A tonhalat villával szétnyomkodtam. A zöldségeket borsoztam, majd hozzáadtam az olajbogyót, meg a tonhalat. Picit kevergettem, ráöntöttem a halszószt és a worchestershire szószt. A közben kifőtt forró spagettit beleöntöttem a tonhalas zöldséges raguba és összekevertem. Tálalásnál frissen vágott bazsalikommal szórtam meg. Tanácsok: A recept 2 személyre szól! A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |