Tutireceptek.hu fejléc

Tonhalas-zöldséges spagetti recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
25 dkg spagetti
1 fej vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
kb. 15 dkg-nyi fejes káposzta - volt itthon egy kis fej fele, annak a negyedét használtam fel.
1 nagyobb sárgarépa
1 közepes doboz tonhal konzerv
1 kis zacskó zöld olajbogyó
2-3 evőkanál étolaj
1 evőkanál halszósz
1 evőkanál worchestershire szósz
bors

bazsalikom (megszórni)

Elkészítés:
A zöldségeket (hagyma, paprika, paradicsom, káposzta, vékony szeletekre vágtam. A sárgarépát az almareszelőn hosszúkás csíkokra reszeltem. A tonhal konzervről leöntöttem az olajat, hozzáöntöttem még kb. 2 evőkanálnyi étolajat, felforrósítottam és ebben pároltam meg pár perc alatt - kissé megsózva - a zöldségeket. Közben az olajbogyóról leöntöttem a levét és karikára vágtam. (Mindegyiket 3-4 karikába.) A tonhalat villával szétnyomkodtam. A zöldségeket borsoztam, majd hozzáadtam az olajbogyót, meg a tonhalat. Picit kevergettem, ráöntöttem a halszószt és a worchestershire szószt. A közben kifőtt forró spagettit beleöntöttem a tonhalas zöldséges raguba és összekevertem.
Tálalásnál frissen vágott bazsalikommal szórtam meg.

Tanácsok:
A recept 2 személyre szól!


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spagettilepény » Edami spagetti » Túrós rakott spagetti » Pezsgős-tonhalas spagetti
» Finom spagettisaláta » Halas spagetti » Spagettis virsli » Bolognai spagetti (finom)
» Spagettis sertésszelet » Shiitake gombás spagetti » Csípős spagetti » Bolognai spagetti Update 1
» Zöldborsós spagetti » Kagylós spagetti(mikróban) » Olivabogyós spagetti » Spenótos-tonhalas spagetti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.