| Téli tea receptItalok, koktélok Hozzávalók: # 1 liter víz # 1/2 narancs héja # 1/2 citrom héja # 5 cm hosszú fahéjrúd # 8-10 szegfűszeg # 3 evőkanál méz # 2 db alma # 1 filter Earl Grey tea # cukor ízlés szerint # 10 csepp rumaroma Elkészítés: A narancs és a citrom héját lehámozzuk, és a fahéjjal, szegfűszeggel együtt a vízbe téve lassan forralni kezdjük. Az almát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, majd ha a víz felforrt, beletesszük, és addig főzzük, míg megpuhul (kb. 15 perc). Egy hőálló üvegkancsóba tesszük a teafiltert, majd a forró leszűrt, gyümölcsös-fűszeres vizet óvatosan rászűrjük. Hozzáadjuk a mézet, a rumaromát, és ha nem elég édes, ízlés szerint cukrozzuk, s csepegtetünk bele citromlevet is. Többször megkeverjük, és 2-3 perc elteltével a teafiltert eltávolítjuk belőle. Készíthetjük sima feketeteából is, de akkor adjunk hozzá kevés bergamottot. Forrón az igazi, de aki kedveli, lehűtve, jegesen is fogyaszhatja. Tanácsok: Az almát tejszínhabbal díszítve desszertként hidegen vagy melegen kínálhatjuk, az italban nincs rá szükség. Csupán az íze miatt kell. Elkészítési idő: 15 perc A receptet beküldte: cicaanya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |