Tutireceptek.hu fejléc

Szezámmagos csirke, mint a kínai konyhán recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 főre:
1 kg csirkemell
olaj a kisütéshez

Bundához:
9 ek liszt
1 ek olaj
1 db tojás
1 kk só
fél dl víz
fél cs sütőpor

Mázhoz:
25 dkg ketchup
3 ek méz
4 ek szezámmag

Elkészítés:
-A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk.
-Egy tálba belerakjuk a bunda hozzávalóit, összekeverve sűrű masszát készítünk.
-Beleforgatjuk a masszába a húst.
-A máz hozzávalóit összekeverjük.
-A bundás húst bő forró olajban pár perc alatt kisütjük. Ahogy kivesszük az olajból, a mázba forgatjuk.

Tanácsok:
Én 800g csirkemellből csináltam és a bundából és a mázból is még egyszer kellett adagot készítenem, hogy elég legyen hozzá.

A mázhoz egy kis vizet is tettem, hogy hígabb legyen.

Nagyon finom, frissen ropogós!
Lehet csípős ketchuppal is készíteni, aki kedveli a pikáns ízeket.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: d'moni


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cukkinis rizs csirkehússal » Kubai csirkemell » Hawaii csirkemell filé » Telkibányai csirkenyársak
» Szezámmagos csokitorta » Barbecue szószos csirke » Csirkemájas pástétom » Cukkinis currys csirke
» Csirkecombok hagymaágyon » Csirkemell a' la pannónia » Csirkemelles tészta wokban » Tejfölös csirkemell
» Majorannás csirke » Sajttal rakott csirkemell » Sörben sült csirkecombok » Mézes csirke Maris módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.