| Szezámmagos csirke, mint a kínai konyhán receptHúsételek Hozzávalók: 4 főre: 1 kg csirkemell olaj a kisütéshez Bundához: 9 ek liszt 1 ek olaj 1 db tojás 1 kk só fél dl víz fél cs sütőpor Mázhoz: 25 dkg ketchup 3 ek méz 4 ek szezámmag Elkészítés: -A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk. -Egy tálba belerakjuk a bunda hozzávalóit, összekeverve sűrű masszát készítünk. -Beleforgatjuk a masszába a húst. -A máz hozzávalóit összekeverjük. -A bundás húst bő forró olajban pár perc alatt kisütjük. Ahogy kivesszük az olajból, a mázba forgatjuk. Tanácsok: Én 800g csirkemellből csináltam és a bundából és a mázból is még egyszer kellett adagot készítenem, hogy elég legyen hozzá. A mázhoz egy kis vizet is tettem, hogy hígabb legyen. Nagyon finom, frissen ropogós! Lehet csípős ketchuppal is készíteni, aki kedveli a pikáns ízeket. Jó étvágyat kívánok hozzá! Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: d'moni Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |