| Sült tészta zöldségmártással receptTésztafélék Hozzávalók: 12 dkg száraz tészta 2 ek. olaj 50 dkg darált sertéshús 1 közepes fej vöröshagyma 3 dl ketchup 20 dkg fagyasztott mexikói zöldség 1 kis doboz joghurt 10 dkg trappista sajt só bors oregánó bazsalikom Elkészítés: A hagymát tisztítjuk, kokára vágjuk, és kevés olajon megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a darált húst és lepirítjuk. Felöntjük a ketchuppel, fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal, ha kell, sózzuk, borsozzuk. Főzzük, ha szükséges vízzel pótoljuk az elfőtt levet, de ne sokkal, a lényeg pont az, hogy besűrűsödjön a szósz. Közben a zöldségmártáshoz egy edényben vegyes fagyasztott zöldségkeveréket feltesszük főzni vízzel, sózzuk, borsozzuk és pár perc alatt megfőzzük. Beleöntjük a joghurtot és összeturmixoljuk. A tésztát sós vízben kifőzzük, majd az elkészült húsos paradicsomszószhoz keverjük. Egy tepsibe, beleöntjük a paradicsomos tésztát, rákanalazzuk a zöldség mártást, a tetejét pedig megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt összesütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |