| Suhajda (diós-mazsolás kókuszgolyó) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2,5 dl tej, 20 dkg cukor, 15 dkg vaj vagy margarin, 3 dkg kakaó, 10 dkg darált dió, 10 dkg mazsola, 15 dkg kókuszreszelék, mignon papír. Elkészítés: A mazsolát forró vízben egy kicsit megpuhítjuk. A tejet a cukorral kb. 3-4 percig főzzük, majd a tűzről levéve elkeverjük benne a vajat (vagy margarint). Ezután hozzáadjuk a kakaót, a darált diót, a mazsolát és a kókusz felét. Jól összekeverjük. Hogy könnyebben tudjunk bánni a masszával, 1-2 órára betehetjük a hűtőbe. Apró golyókat formálunk belőle, beleforgatjuk a maradék kókuszba, és mignonpapírokba vagy tálcára tesszük. Kb. 45-50 darab lesz belőle. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |