| Sportszelet sportcsokis mázzal receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 37 dkg liszt 5 dkg zsír 12 dkg porcukor 2 evőkanál kakaópor 1 egész tojás 1/2 csomag sütőpor 1 csapott evőkanál szódabikarbóna kevés tej A krémhez: 8 dl tej 10 dkg liszt 25 dkg porcukor 25 dkg Rama margarin 1 rumaroma A mázhoz: 5 dkg Rama margarin 3 evőkanál tej 15 dkg porcukor 2 evőkanál kakaópor 3 darab sportszelet Elkészítés: Összegyúrjuk a tészta alapanyagait annyi tejjel, hogy jól nyújtható legyen, majd 4 részre osztjuk, és 30×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben a lapokat megsütjük. A krémhez a tejben elkeverjük a lisztet, majd felfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a porcukros-margarinos keveréket és az aromát. A mázhou a margarinhoz adjuk a tejet, a porcukrot, a kakaóport és felfőzzük, majd beletördeljük a csokikat, és jól elkeverjük. A lapokat betöltjük, a langyos mázzal bevonjuk, hűtőbe tesszük, és másnap szeleteljük. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |