| Spagetti húsgombóccal és medvehagymás szósszal receptEgytálételek Hozzávalók: a húsgombóchoz: 50 dkg marhahús darálva (vagy sertéssel vegyesen) 10 dkg reszeltsajt 1 db kisebb hagyma fél csokor petrezselyem aprítva 1 tk só feketebors kevés őrölt szerecsendió 2 db tojás 3-4 ek zsemlemorzsa 2 ek liszt (a hempergetéshez) olaj a sütéshez 20 dkg spaghetti 1 ek olívaolaj 1 maréknyi brokkoli (fagyasztott) 10 dkg medvehagyma 1 nagy löttyintés fehérbor 3-4 ek tejszín kevés szerecsendió Elkészítés: A darált húst keverőtálba teszem, beleteszem a reszelt sajtot, az apróra vágott hagymát és petrezselymet, a fűszereket és a villával felvert tojásokat. Annyi morzsát teszek bele, hogy jól formázható massza legyen. Vizes kézzel kisebb gombócokat formázok, lisztben egyenként meghempergetem és kevés forró olajban készre sütöm. Egy serpenyőben felhevítem az olajat és üvegesre pirítom benne az apróra vágott hagymát. A fagyott brokkolit kissé felvágom, azt is hozzákeverem. A sózott medvehagymát szűrőbe téve alaposan átöblítem, mivel nagyon sós és hozzákeverem a többihez. Öntök hozzá egy kevés bort, később pedig tejszínt. Pici szerecsendiót reszelek bele. Só csak friss medvehagyma esetén kell bele, de borsot még tekerek rá. Közben kifőzöm a spaghettit, összekeverem a szószos húsgombóccal és azonnal tálalom. Reszelt sajt mehet a tetejére. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |