| Sárgarépás-ananászos muffin receptSütemények, édességek Hozzávalók: 12 darabhoz 25 dkg finomliszt 2 teáskanál sütőpor 1 teáskanál szódabikarbóna 1 csipet só, 1 teáskanál fahéj 35 dkg ananász (konzerv) 15 dkg sárgarépa 1 tojás, 14 dkg barna cukor 1 csomag vaníliás cukor 0,8 dl olaj, 1 dl író Ezen kívül: Zsiradék a forma kikenéséhez Vagy 12 papírforma 1 evőkanál porcukor 3 evőkanál világos gyümölcszselé Elkészítés: A sütőt 180 oC-ra melegítjük. A muffinforma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele. Egy nagy tálban jól elvegyítjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval és a fahéjjal. Az ananászt szűrőbe téve lecsepegtetjük, és a lisztes keverékhez adjuk. Egy másik nagy tálban a tojást habosra felverjük a cukorral és az olajjal. Hozzáadjuk az írót és az ananászt, majd elkeverjük. Gyorsan beleforgatjuk a lisztes keveréket is. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük. Sütőbe tesszük, és középen, 180 oC-on körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. A muffinokat a sütőformában pihentetjük 5 percig, majd kivesszük. A kihűlt muffinokat megszórjuk porcukorral,majd megkenjük kevés gyümölcszselével. (Marcipánrépákkal díszítjük.) A receptet beküldte: kiss67 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |