| Sárgabarackos-csíkos kekszes krémes receptSütemények, édességek Hozzávalók: kb 60 dkg négyzet alakú háztartási keksz 3 cs vaníliás pudingpor 4 tojás 12 ek cukor 2 ek liszt 25 dkg margarin 14 dl tej 1 cs zselatin 2 bögre sárgabarack Elkészítés: A pudingport, zselatint, tojássárgáját, cukrot és lisztet kevés tejjel csomómentesre keverek, majd hozzáadva a többi tejet sűrűre főzzük. A tűzről levéve, ameddig még forró, belekeverjük a margarint, kétfelé osztjuk, az egyik felébe az apróra vágott sárgabarackot is beletesszük és azután mindkettőbe a tojások kemény habbá vert fehérjét (felel-fele arányban). Egy tepsi aljába egymás mellé rakjuk a kekszeket és rákanalazzuk az egyik krémet (ne öntsük, mert feljöhet a keksz), majd óvatosan a másik krémet és a tetejét is kirakjuk kekszekkel. Én most három réteget próbáltam kihozni, de talán a csak kettő látványosabban elkülönül. Hűtőbe rakva 1 nap múlva megpuhul a keksz és a kekszek szélei mentén szeletelhető. A krém állaga olyasmi, mint a cukrászdai krémesnek. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |