Tutireceptek.hu fejléc

Sajtosrúd recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
25 dkg margarin
8 + 15 dkg reszelt sajt
1 evőkanál ételecet
6 evőkanál víz
Izlés szerint só /kb.2 csaptt teakanál/

Elkészítés:
A sós lisztet elmorzsoljuk a finomra reszelt sajttal, majd a margarinnal, és összegyúrjuk az ecetes vizzel. Nagyon síma szép tészte legyen. Néhány órára vagy akár egy eész napra hűtőbe tesszük majd kisodorjuk. Tetejét megkenjük tojássárgájával és meghintjük 10-15 dkg reszelt sajttal. Pálcákat vagy pici pogácsákat készítünk belőle és meleg sütőben szép aranybarnára sütjük.
Nem kell a sütőlemezt kikenni vagy sütőpapírt beletenni. Isteni finom!!!
Hűtés nélkül is elkészíthető, de úgy nehezebb a
tésztával dolgozni, kis gyakorlatot igényel.

Tanácsok:
Nem kell a sütőlemezt kikenni vagy sütőpapírt beletenni. Isteni finom!
Hűtés nélkül is elkészíthető, de úgy nehezebb a
tésztával dolgozni - ugyanis elég lágy - kis gyakorlatot igényel.
Ha sietek, gyorsan kell akkor pogikat készítek, ha nem pálcákat.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: bararo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtosrudacska » Finom sajtosrúd » Egyszerű sajtosrúd » Sóskifli 1932-ből
» Isteni Norbis édesség » Puding » Csokoládémousse » Finom pogácsa
» Sós stangli » Meggyes, túrós tortácska » Sajt golyó » Hagymás fánk
» Sonkás kalács » Zsúrpogácsa: olcsó, gyors » Burgonya Bori » Virslis kifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.