| Sajtosrúd receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 25 dkg finomliszt 25 dkg margarin 8 + 15 dkg reszelt sajt 1 evőkanál ételecet 6 evőkanál víz Izlés szerint só /kb.2 csaptt teakanál/ Elkészítés: A sós lisztet elmorzsoljuk a finomra reszelt sajttal, majd a margarinnal, és összegyúrjuk az ecetes vizzel. Nagyon síma szép tészte legyen. Néhány órára vagy akár egy eész napra hűtőbe tesszük majd kisodorjuk. Tetejét megkenjük tojássárgájával és meghintjük 10-15 dkg reszelt sajttal. Pálcákat vagy pici pogácsákat készítünk belőle és meleg sütőben szép aranybarnára sütjük. Nem kell a sütőlemezt kikenni vagy sütőpapírt beletenni. Isteni finom!!! Hűtés nélkül is elkészíthető, de úgy nehezebb a tésztával dolgozni, kis gyakorlatot igényel. Tanácsok: Nem kell a sütőlemezt kikenni vagy sütőpapírt beletenni. Isteni finom! Hűtés nélkül is elkészíthető, de úgy nehezebb a tésztával dolgozni - ugyanis elég lágy - kis gyakorlatot igényel. Ha sietek, gyorsan kell akkor pogikat készítek, ha nem pálcákat. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: bararo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |