| Rizssaláta banános csirkével receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 2,5 dl hosszúszemű rizs /jázmin vagy basmati/ 30-40 dkg filézett csirkemell 1-2 db banán mazsola vagy aszalt meggy - ízléstől függően citromlé olívaolaj só bors A mártáshoz: 1 teáskanál mustár 1 teáskanál cukor csipetnyi őrölt gyömbér balzsamecet olívaolaj Elkészítés: A szokásos módon párolt rizst készítünk. A csirkemellet vékony és hosszúkás csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés olívaolajjal, citromlével meglocsoljuk, majd 30 percig pihentetjük. Az aszalt gyümölcsött 15-20 percig áztatjuk, majd leszűrjük, és törlőpapíron lecsepegtetjük. A banánokat nem túl vékony szeletekre vágjuk, citromlével meglocsoljuk, sütés előtt kevés porcukorral megszórjuk. A mártás hozzávalóit összekeverjük, ügyelve a balzsamecet és az olivaolaj mennyiségére. A mártás kellő sűrűségű legyen. Amikor a rizs elkészült, egy serpenyőt felforrósítunk /szárazon/, a banánszeleteket kissé karamellizáljuk, és tányérra szedjük. Ebben a forró serpenyőben kisebb adagokban a csirkemellcsíkokat megpirítjuk. /Ha szükséges, nagyon kevés olajat adunk hozzá, mivel a húson már volt./ A rizsalapot tányérra szedjük, megszórjuk a gyümölcsökkel és a húsdarabkákkal, locsolunk rá a mártásból. A megmaradó mártást külön tálaljuk. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |