| Puncs esszencia naranccsal. receptItalok, koktélok Hozzávalók: 4 db. narancs, 1 db. citrom, 1,3 liter rum, 40 dkg.kristálycukor,2 dkg. indiai teafű, 5 dl. víz. Elkészítés: Veszünk 3 dl. rumot, amibe a narancsok és a citrom héját belerakjuk úgy, hogy ellepje.Hűvös helyen 8-10 órán keresztül áztatjuk. Másnap kb. 5 dl. vízben feloldjuk a kristálycukrot és a teafűvel együtt forraljuk.A képződő habot leszedjük, s ekkor hozzáadjuk a narancs és citrom héjakat, az áztató rumot valamint a teát és ha kissé meghűlt hozzáöntjük a liter rumot is.Közben kicsavarjuk a citrom és a narancsok levét, majd a főzethez adjuk. Jól elkeverjük és végül szitán átszűrve, az eszenciát lezárható üvegekbe töltjük. Hűvös helyen évekig eltartható. Felhasználható puncsnak, de sütemények, krémek ízesítésére is. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |