| Portói eper (4 adag) receptItalok, koktélok Hozzávalók: 40 dkg friss, érett eper 2 evõkanál méz 3 cl Maraschino likõr 2,5 dl portói bor 1,5 dl száraz fehérbor mentalevél a díszítéshez Elkészítés: -az epret megtiszttítjuk, megmossuk -a nagyobb szemeket négyfelé, a kisebbeket kétfelé vágjuk -óvatosan összekeverjük a mézzel és a likõrrel, majd hûvös helyen egy órányit hagyjuk állni -4 szép, talpas poharat lehûtünk -a kétféle bort összekeverjük, ráöntjük az eperre -elosztjuk a poharakba, mentalevéllel díszítjük Tanácsok: A különleges frissítõ aromája 10-12 ºC-on a legjobb, így a legjobb az ízkavalkád. Az összes eddig kiírt receptem közül apu ezt szereti a legjobban. Vajon miért? :-) Szerintem mindenkinek van egy tippje B-) A receptet beküldte: tigirl17 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |