Tutireceptek.hu fejléc

Portói eper (4 adag) recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
40 dkg friss, érett eper
2 evõkanál méz
3 cl Maraschino likõr
2,5 dl portói bor
1,5 dl száraz fehérbor
mentalevél a díszítéshez

Elkészítés:
-az epret megtiszttítjuk, megmossuk
-a nagyobb szemeket négyfelé, a kisebbeket kétfelé vágjuk
-óvatosan összekeverjük a mézzel és a likõrrel, majd hûvös helyen egy órányit hagyjuk állni
-4 szép, talpas poharat lehûtünk
-a kétféle bort összekeverjük, ráöntjük az eperre
-elosztjuk a poharakba, mentalevéllel díszítjük

Tanácsok:
A különleges frissítõ aromája 10-12 ºC-on a legjobb, így a legjobb az ízkavalkád. Az összes eddig kiírt receptem közül apu ezt szereti a legjobban. Vajon miért? :-) Szerintem mindenkinek van egy tippje B-)


A receptet beküldte: tigirl17


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos mokka puncs » Gyömbéres sárgabaracknektár » Puncs » Rattlesnake
» Dirado » Whisky Crusta » Csoki Choto » Könnyű dinnyekoktél
» Roc-a-coe » Schrub » Magnolia blossom » Hundred per cent
» Havana Beach » Csókos száj » Canadian Dream » Fahéjas forró csoki


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.