| Petrezselymes újkrumpli rántott spárgával receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 50 dkg újburgonya, vagy parázsburgonya, 50 dkg zöld spárga, só, bors, olíva olaj, 1 csokor petrezselyem, tojás, liszt, és kalciton a panírozáshoz(szezámpehely és zabkorpa keveréke) Elkészítés: A burgonyát főzzük elő. Ha parázsburgonyát (nagyon apró szemű újburgonya) használunk egyben főzzük. A spárgát tisztítsuk meg, majd enyhén citromos sós vízben szintén 5-6 perc alatt főzzük elő. Egy serpenyőben hevítsünk fel 1 ek olíva olajt, majd forgassuk bele az előfőzött burgonyát. Folyamatos rázogatás mellett pirítsuk meg őket, végül szórjuk rá az aprított petrezselymet, és keverjük át. Készítsük elő a panírozáshoz valókat, de zsemlemorzsa helyett használjunk egészésges kalcitont (szezámpehely és zabkorpa keveréke). Panírozzuk be a spárgákat úgy, hogy a csúcsuk szabadon maradjun. Pici olíva olajon rántsuk ki őket. Ez az étel frissen jó. Friss salátá ajánlok hozzá. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |