| Paradicsomos-mozzarellás spagetti friss bazsalikommal receptEgytálételek Hozzávalók: • 40 dkg spagetti • 50 dkg érett paradicsom • 2 gerezd zúzott fokhagyma • 1 evőkanál cukor • fél citrom leve • 1 evőkanál olívaolaj • néhány friss bazsalikomlevél apróra vágva • 125 g mozzarellagolyó • só Elkészítés: A tésztát lobogó, sós vízben főzzük készre. Míg fő a tészta, a paradicsomokat vágjuk negyedekre, és egy serpenyőben az olajon kezdjük el párolni őket. Adjuk hozzá a fokhagymát, a cukrot, sózzuk, majd locsoljuk meg a citromlével. A paradicsom pár perc alatt megpuhul, akkor le is vehetjük a tűzről. A kifőtt spagettit keverjük össze a paradicsommal és a mozzarellagolyókkal. A tetejét szórjuk meg bazsalikommal, és már kínálhatjuk is. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |