| Narancsbor receptItalok, koktélok Hozzávalók: 2 palackhoz: 5 db narancs 1 db keserű narancs 1 db citrom 1 rúd vanília 1.5 l könnyű vörösbor 500 g kristálycukor 2.5 dl fehér pálinka Elkészítés: Mossuk meg a gyümölcsöket és vágjuk fel őket gerezdekre.A gyümölcsöket tegyük légmentesen zárodó edénybe,rakjuk ide a rúd vaníliát is,és locsoljuk meg a borral.Hagyjuk 1 hónapig hűvös helyen összeérni.1 hónap után szűrjük át a bort.Ezt követően cukrozzuk meg,majd rakjuk hozzá a gyümölcsöket és adjuk hozzá a pálinkát.További 45 napig állni hagyjuk a bort.Az érlelési időszak leteltével ismét leszűrjük,és palackba töltjük. Tanácsok: A cukor hozzáadása után minden 10. nap rázzuk fel a bort,h. a cukor minél könnyebben felolvadhasson. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |