Tutireceptek.hu fejléc

Mustáros-boros palizsánkrém recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
4 db. közepes padlizsán,
3 evőkanál olívaolaj,
4-5 gerezd fokhagyma,
2 nagy fej vöröshagyma,
1 evőkanál csípős mustár,
l dl. száraz fehér bor,
só,
1 kiskanál frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:
Két evőkanálnyi olajjal kiolajozott tepsiben a padlizsánok minden oldalát megsütjük, majd fa vagy műanyag késsel meghámozzuk, a magokat eltávolítjuk, feldaraboljuk és ledaráljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk és botmixerrel ledaráljuk a zúzott fokhagymagerezdekkel együtt. A padlizsánt és a darált masszát keverőtálba tesszük, majd ízesítjük sóval, őrölt borssal, evőkanálnyi olajjal, mustárral. Alaposan összekeverjük és hűtőbe téve 20 - 30 percig pihentetjük.
Pirítós kenyérrel, teával fogyasztva kitűnő reggeli. mustárral,

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tengerész szendvics » Avokádós melegszendvics » Finom céklakrém » Olívakrém
» Sárgaborsókrém » Édes mézes bundáskenyér » Baconös tükörtojásos tortilla » Jimmy kedvence
» Zsemlében sült sonkás tojás » Répakrém » Egyszerű tonhalkrém pirítosra » Padlizsánkrém másként
» Krémsajt pástétom » Kapros tökpástétom » Tejfölös melegszendvics krém » Tojásos sonkakrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.