| Mustáros-boros palizsánkrém receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 4 db. közepes padlizsán, 3 evőkanál olívaolaj, 4-5 gerezd fokhagyma, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 evőkanál csípős mustár, l dl. száraz fehér bor, só, 1 kiskanál frissen őrölt fehér bors Elkészítés: Két evőkanálnyi olajjal kiolajozott tepsiben a padlizsánok minden oldalát megsütjük, majd fa vagy műanyag késsel meghámozzuk, a magokat eltávolítjuk, feldaraboljuk és ledaráljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk és botmixerrel ledaráljuk a zúzott fokhagymagerezdekkel együtt. A padlizsánt és a darált masszát keverőtálba tesszük, majd ízesítjük sóval, őrölt borssal, evőkanálnyi olajjal, mustárral. Alaposan összekeverjük és hűtőbe téve 20 - 30 percig pihentetjük. Pirítós kenyérrel, teával fogyasztva kitűnő reggeli. mustárral, Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |