Tutireceptek.hu fejléc

Mézesgolyók (torrone-turrón) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
- 250 g dió
- 125 g mandula (hámozott)
- 125 g mogyoró (hámozott)
- 50 g fenyőmag/pisztácia
- 100 g babapiskóta
- 1 barabcs reszelt héja
- 100 g cukor
- 125 g étcsoki
- 3 tojásfehérje
- 1 kk. citromlé
- 125 g méz
- 1 kk. őrölt fahéj
- 6-8 csepp mandula aroma
- vaníliás porcukor

Elkészítés:
Diót ledaráljuk, a többi diófélét pedig durvára vágjuk. Babapiskótát zacskóba téve morzsává tőrjük.
A cukrot 5 ek. vízzel szoruppá főzzük, beletördeljük a csokit és mérsékelt tűzön, kevergetés mellett felolvasztjuk. Lefedve melegen tartjuk.
Tojásfehérjéket a citromlével kemény habbá verjük.
Mézet vízgőz fölött felforrósítjuk. Kanalanként hozzáadjuk a tojásfehérje kemény habját. Utána hozzáadjuk a csokis szirupot, feldolgozott dióféléket, babapiskótamorzsát, fahéjat, mandulaaromát és végül a narancshéjat. Levesszük az edényt a meleg vízgőzről és jégkockás, hodeg vízbe merítjük. Sűrűn keverve lehűtjük. Kiskanálnyi adagokból golyókat formálunk, párat porcukorba mártunk és egy éjszakát hagyjuk, hadd szikkadjon.
Utána ismét porcukrozhatjuk.

Tanácsok:
Ez egy spanyol-olasz édesség.

Kb. ebből az adagból 40 darab golyó lesz.


A receptet beküldte: Venes


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diétás gyümölcssütemény » Habos félholdak » Kati sűti » Light madártej
» KGST-szelet » Meggyes torta » Almás rétes korszerûen » Almakrém
» Fincsi szelet » Rózsaszín krémes » Diópuding » Palacsinta forralt borban
» Almatorta borkrémmel » Mogyorós bucik » Ananászos-csokis muffin » Palacsinta alapmassza


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.