| Mézesgolyók (torrone-turrón) receptSütemények, édességek Hozzávalók: - 250 g dió - 125 g mandula (hámozott) - 125 g mogyoró (hámozott) - 50 g fenyőmag/pisztácia - 100 g babapiskóta - 1 barabcs reszelt héja - 100 g cukor - 125 g étcsoki - 3 tojásfehérje - 1 kk. citromlé - 125 g méz - 1 kk. őrölt fahéj - 6-8 csepp mandula aroma - vaníliás porcukor Elkészítés: Diót ledaráljuk, a többi diófélét pedig durvára vágjuk. Babapiskótát zacskóba téve morzsává tőrjük. A cukrot 5 ek. vízzel szoruppá főzzük, beletördeljük a csokit és mérsékelt tűzön, kevergetés mellett felolvasztjuk. Lefedve melegen tartjuk. Tojásfehérjéket a citromlével kemény habbá verjük. Mézet vízgőz fölött felforrósítjuk. Kanalanként hozzáadjuk a tojásfehérje kemény habját. Utána hozzáadjuk a csokis szirupot, feldolgozott dióféléket, babapiskótamorzsát, fahéjat, mandulaaromát és végül a narancshéjat. Levesszük az edényt a meleg vízgőzről és jégkockás, hodeg vízbe merítjük. Sűrűn keverve lehűtjük. Kiskanálnyi adagokból golyókat formálunk, párat porcukorba mártunk és egy éjszakát hagyjuk, hadd szikkadjon. Utána ismét porcukrozhatjuk. Tanácsok: Ez egy spanyol-olasz édesség. Kb. ebből az adagból 40 darab golyó lesz. A receptet beküldte: Venes Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |