Tutireceptek.hu fejléc

Mézes ágyas pálinka recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
Hozzávalók 1 literhez:
40 dkg méz
7-8 szem kandírozott vagy aszalt eper
5-6 szem aszalt szilva
5-6 szem aszalt sárgabarack
5-6 szem aszalt körte (elhagyható)
pálinka

Elkészítés:
A mézet felhevítjük, beleöntjük egy 1 literes üvegbe. Beledobáljuk sorban az aszalt/kandírozott gyümölcsöket, majd az egészet felöntjük annyi pálinkával, amennyi csak az üvegbe fér, végül az egészet jól összerázzuk. Kb. 1-1,5 hónapig állni hagyjuk, közben néhányszor összerázzuk.

Tanácsok:
Elkészítés után hetente egyszer szoktam fejre állítani, összerázni. Ne ijedj meg, ha az alja besűrűsödik és ködszerűen gomolyog az alján a gyümölcsök rostja, ez az összeérés végére eltűnik!


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes-béles (6 személyre) » Mézes puncs » Mézes limonádé » Mézes karácsonyi asztalra
» Egyszerű kevert mézes » Puha mézes » Burgonyás mézes szelet » Mézes-mustáros tarja
» Mézes-narancsos csirke » Mézes mustáros csirke... » Mézespogácsa » Joghurtos, mézes gyümölcs
» Alma Pálinka » Mézes(pihentetés nélküli) » Mézes sült körte » Mézes bab


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.