Tutireceptek.hu fejléc

Eperpálinka recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
60 dkg friss eper
50 dkg cukor
5 dl nem erős illatú pálinka

Elkészítés:
Az epret megtisztítjuk, alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük. Közben a pálinkába beleöntjük a cukrot, és addig melegítjük amíg elolvad a cukor (nagyon óvatosan melegítsük, nehogy belobbanjon.) Amikor kihűlt a pálinka, az eperre öntük, amit közben már egy kb. 1,7 l-es befőttesüvegbe raktunk. Ezt lezárjuk, két hónapig érleljük (óvatosan rázogatjuk hetente kétszer).

Tanácsok:
Ezt a receptet két éve fedeztem fel egy újságban, azóta minden eperszezonban kell készítenem legalább két adagot. Ez igazából női ital, de apukámnak is az egyik kedvence.


A receptet beküldte: Eve20


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bronx » Lélekemelő téli ital » Tom Collins » Csokis likőr
» Bőrszépítő gyógytea » Angel Punch » Mint Julep » Campari Angelo
» Mézeskalácsos tojáslikőr » Knickerbocker » Vaníliás jegeskávé » Banán sorbet(Kata-féle)
» Happy Day » Eper likőr » Beechcomber » Levendulás limonádé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.