| Kókuszpuncs receptItalok, koktélok Hozzávalók: 1 nagy narancs 2 ek hámozott, natúr pisztácia 1,5 dl tejszín 1+2 ek porcukor 1/2 zöldcitrom leve 100 g instant kókusztejpor 1,5 dl brandy 1 dl kókuszlikőr 4 ek málna meggyszörp 2 ek kókuszreszelék Elkészítés: A narancsot forró, folyó víz alatt megmossuk, szárazra töröljük, héját burgonyahámozóval körben, vékonyan lehántjuk. A pisztáciát durvára vágjuk. A jól behűtött tejszínt keverőtálba öntjük, hozzáadunk 1 ek porcukrot és az átszűrt citromlét. Közepes fokozaton kemény habbá verjük, lefedjük, tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük. A kókusztejport lábasba szórjuk, simára keverjük 4 dl hideg vízzel. Hozzáadjuk a maradék 2 ek porcukrot és a narancs héját, felforrósítjuk, azután lehúzzuk a tűzről, 3 percig állni hagyjuk, végül eltávolítjuk belőle a narancshéjat. A brandyt és a kókuszlikört hozzáadjuk, még egyszer felforrósítjuk. 4 hőálló, kb. 2 dl űrtartalmú üvegpohárba öntjük a forró puncsot. Arányosan elosztva tetejükre tesszük a citromos tejszínhabot, meglocsoljuk 1-1 ek málnaszörppel, meghintjük a kókuszreszelékkel, valamint a pisztáciával, és azonnal-forrón kínáljuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |