Tutireceptek.hu fejléc

Kókuszpuncs recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
1 nagy narancs
2 ek hámozott, natúr pisztácia
1,5 dl tejszín
1+2 ek porcukor
1/2 zöldcitrom leve
100 g instant kókusztejpor
1,5 dl brandy
1 dl kókuszlikőr
4 ek málna meggyszörp
2 ek kókuszreszelék

Elkészítés:
A narancsot forró, folyó víz alatt megmossuk, szárazra töröljük, héját burgonyahámozóval körben, vékonyan lehántjuk. A pisztáciát durvára vágjuk.
A jól behűtött tejszínt keverőtálba öntjük, hozzáadunk 1 ek porcukrot és az átszűrt citromlét. Közepes fokozaton kemény habbá verjük, lefedjük, tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.
A kókusztejport lábasba szórjuk, simára keverjük 4 dl hideg vízzel. Hozzáadjuk a maradék 2 ek porcukrot és a narancs héját, felforrósítjuk, azután lehúzzuk a tűzről, 3 percig állni hagyjuk, végül eltávolítjuk belőle a narancshéjat. A brandyt és a kókuszlikört hozzáadjuk, még egyszer felforrósítjuk.
4 hőálló, kb. 2 dl űrtartalmú üvegpohárba öntjük a forró puncsot. Arányosan elosztva tetejükre tesszük a citromos tejszínhabot, meglocsoljuk 1-1 ek málnaszörppel, meghintjük a kókuszreszelékkel, valamint a pisztáciával, és azonnal-forrón kínáljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tarragonai sangria » Vaníliás jegeskávé » Gyümölcsös pezsgőspohár » Brandy Crusta
» Málnalimonádé » Fehércsokoládés narancslikőr » Meghűlésre gyógytea » Pezsgőlimonádé
» Álomszőlő » Bongo » Gin Daisy » Jack rose
» Bodzás frissítő » Rebarbarbara koktél » Csipkebogyó bor » Martini


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.