| Martini receptItalok, koktélok Hozzávalók: 1,2 kg cukor 0,5 kg fehér rizs mosás nélkül!!!! 10 dkg mazsola 2 db citrom hájastól apróra vágva 6-7 szem szegfűbors 2 csg vaníliás cuokr 5 dkg élesztő 1 db egész fahéj 3 l langyos víz Elkészítés: A fűszereket tiszta, 5 literes üvegbe tesszük, ráöntjük a vizet, majd jól összekeverjük.Többet nem szabad megkeverni! Az üveget lezárjuk egy celofánnal amelyet tűvel megszurkáltunk. Ha a citrom és a mazsola leülepedett óvatosan leszűrjük. Szobahőmérsékleten kb 6 hétig tart a folyamat, addig nem szabad bántani. Elég csúnyán néz ki, majd elkezd tisztulni. Ajánlott legalább kétszer, de nem árt háromszor átszűrni, a végén aranyszínű tiszta finom martinit kapunk. Meleg közelében lehet az érlelés során, de sem tűző napra, sem hőt adó berendezésre (radiátor, konvektor) nem szabad feltenni. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |