| Kókuszos-gesztenyés kekszsüti receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg darált keksz 18 dkg margarin 10 dkg cukor 0,5 dl rum 3 ek kókuszreszelék 1 kk kakaó (cukrozatlan) (sárgabarack lekvár) Krémhez: 25 dkg szobahőmérsékletű gesztenyemassza 12 dkg margarin 5 dkg cukor 0,2 dl rum 2 ek kókuszreszelék Tetejére: 1/2 cs tortabevonó (pl. Dr.Oetker) 2 ek kókuszreszelék Elkészítés: 1.A darál tkekszet összedolgozzuk a margarinnal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel és a kakaóval. Ha nem áll össze, tegyünk hozzá 2 evőkanál sárgabarack lekvárt. Tegyük félre. 2.A gesztenyepürét összedolgozzuk a margarinnal (én együtt megmikróztam őket, 30 mp-et, hogy könnyebben kezelhető legyen), a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel. Hűtőbe tesszük 15 percre. 3.A kekszes masszát 5-6mm vastagra nyújtjuk, és 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk. A felére rákenjük a gesztenyés masszát, min. 1cm vastagon, erre helyezzük a sima pogácsákat. 4.A tortabevonót megolvasztjuk, a sütik tetejének közepére csurgatjuk, majd egyenletesen eloszlatjuk (én egy kiskanál hátuljával tettem), majd megszórjuk kókuszreszelékkel. 5. 1 órára hűtőbe helyezzük. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |