| Kelt tészta alap buktához, kakaós csigához, túrós táskához kelesztés nélkül receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kg liszt 10 dkg élesztő vagy annak megfelelő szárított élesztő 1/2 cs. sütőpor 1/2 l tej 3 dl étolaj 3 tojás sárgája 6 ek. cukor pici só Elkészítés: Az élesztőt, 1 kk cukrot, kb. 1,5 dl langyos tejet összekavarom, míg a többit kimérem állni hagyom, had habosodjon fel. A többi hozzávalót a tej, tojássárgák és az olaj kivételével egy nagy keverőtálba teszem, összekeverem. Ha már felfutott az élesztő, akkor az is mehet a keverőtálba a maradék tejjel, olajjal, tojássárgákkal együtt. Jól összedagasztom. Azonnal formázható, hideg sütőben kezdjük a sütést, addig a többi szépen kelhet. Tanácsok: Ebből az adagból 2 nagy és 1 kis tepsi bukta+kakaóscsiga lesz, jó vékonyra nyújtom a tésztát, mert szépen megkel sütés közben. 180-200 fokon sütöm míg szép nem lesz a színe. A receptet beküldte: ikocsis78 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |