| Kakaós kalács - cukor nélkül receptHozzávalók: hozzávalók 4 főre 90 dkg liszt 1 kk só 3 dl napraforgó olaj 6 dl tej édesítőszer (pl.: 40-60 darab canderel) 1 cs élesztő (50 g-os) kakaópor mazsola tojás a kenéshez Elkészítés: elkészítés 4 dl meleg tejben feloldjuk az édesítőszert. Olyan tömény édesnek kell lennie, ami így szinte ihatatlan, de a tésztában majd eloszlik, és akkor pont jó lesz. 2 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a cukros tejjel, élesztővel kavargatjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk az olajat. Ha alaposan elkevertük, akkor indulhat a kézzel dagasztás. Kétfelé vesszük a tésztát, és egyiket kakaóporral és mazsolával átgyúrjuk. Ismét megfelezzük, (2 sima, 2 kakós), és kinyújtjuk kb A4-es méretűre. Egymásra helyezünk egy simát, egy kakaósat, és felhengereljük. Két rúd kalácsunk lesz, amit most letakarva, meleg helyre félre teszünk keleszteni. (30 perc) Majd a tetejét megkenjük tojással, oldalt megszúrkáljuk, hogy sütéskor a gőz távozhasson, és sütőben (nem előmelegített) megsütjük A receptet beküldte: marcipanbaba 34 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |