| Joghurtos-meggyes babapiskóta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 nagy pohár tejföl 1 nagy pohár natúr joghurt 0,5 l tejszín 1 üveg meggybefőtt, célszerű magozott kb. 4 csomag babapiskóta, edénytől függően Elkészítés: Összekeverjük a tejfölt, a joghurtot és a tejszínt. Veszünk egy jénai tálat, teszünk bele egy réteg babapiskótát, aztán egy réteg meggyet és egy kicsit meglocsoljuk a befőtt levével is. Azután ismét babapiskóta, majd meggy+lé. Ezt addig folytatjuk, amíg fel nem töltöttük a tálat. Ha ezzel megvagyunk a joghurtos szósszal leöntjük, úgy, hogy ellepje. Kicsit megrázogatjuk, hogy teljesen lefolyjon a massza a tál aljára is. Hűtőbe tesszük, amíg megpuhul és összeáll. Tanácsok: Célszerű a tál közepénél leönteni egy kicsit a fehér masszával, hogy biztos az alja is megpuhuljon. Szeletelni nem annyira lehet, de az íze isteni. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: Pollyanna Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |