| Így készíts bögrés csőrögét, ami napokig friss marad! receptTésztafélék Hozzávalók: 4 bögre liszt 2 evőkanál cukor 1 kávéskanál só fél bögre olvasztott zsír (kb. 2 nagyon púpos evőkanál, még szilárd állapotában) fél bögre tej 4 tojás Elkészítés: A lisztet, a cukrot és a sót összekeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott zsírt és a tejet, majd a tojásokat. Nagyjából összekeverjük, majd összegyúrjuk (nagyon gyorsan megy). Kicsit ragacsos lesz a tészta, de annak is kell lennie. A tésztát jól belisztezett felületen kb. 5-7 mm vastagra nyújtjuk. Közben lisztezzük a tetejét is, ha ragad. Aki vékonyabbra szeretné, az persze nyújtsa vékonyabbra, mert ez még a sütés folyamán feljön egy picit. Ezután derelyemetszővel tetszőleges formára, és nagyságúra vágjuk. Én rombuszokat vágtam, és egy helyen bemetszettem a közepüket. Nem kell belőle nagy ügyet csinálni. Bő, forró olajban aranyszínűre sütjük mindkét oldalukat, és még melegen porcukorba hempergetjük őket. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |