Tutireceptek.hu fejléc

Igazi piaci lángos (Lángosostól kapott recept) recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
(24 db-hoz)
1 kg liszt
2dl tej
6dl kefír
5 dkg élesztő
2 tojás
1 evőkanál só
1 lapos evőkanál kristálycukor

Ízesítése: fokhagymás olaj, tejföl, sajt

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl langyos tejben, amelybe előzőleg beletettük a cukrot. A megkelt élesztőt hozzákeverjük a liszthez és vele egy időben a kefírt, a tojásokat és a sót is.
Jól kidolgozzuk, hogy egy lágyabb tésztát nyerjünk, majd betesszük a hűtőszekrénybe egy északára pihenni. Célszerű a tál tetejét letakarni folpackkal vagy, ha kelesztőtálba tettük, a tetejével.
Elkészítjük a fokhagymás olajat. 2dl étolajba vagy olíva olajba belereszelünk 4-5 gerezd fokhagymát és hagyjuk állni, hogy az olajat jól átjárja a hagyma aromája. Másnap kivesszük a tésztát a hűtőből, az étolajat jó forróra hevítjük. A tésztából olajos kanállal kis gömböket veszünk ki, kézzel széthúzogatjuk jó vékonyra és a forró olajba tesszük. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük, a meleg lángost ízesítjük.

Tanácsok:
Elkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 24 x 5-6 perc
Kelesztési idő: 120 perc

A lángos csak frissen jó és mivel a tésztája 1 hétig is eláll a hűtőszekrényben, mindig annyit süssünk ki, amennyit egyszerre megeszünk!


A receptet beküldte: **zebra**


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sütőporos lángos » Muffin (alaprecept) » Igazi amerikai palacsinta » Igazi puncsfagylalt
» Hűtős kefires lángos » Pofon egyszerű lángos » Tepertős krumplilángos » Gofri recept egyszerűen
» Sportszelet /saját recept/ » Töki lángos » Káposztás lángos » Kalács (alaprecept)
» Barátosném lángosa » Májgombóc-saját recept » Igazi sajtos pulykamell » Hideg lángos


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.