| Iboly féle kifli vagy almáslepény receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 40 dkg liszt 18 dkg zsír vagy 22 dkg Rama 1 egész tojás 2 dkg élesztő 1 kefir pici só és cukor Az almás töltelékhez: Kb. 1 kg alma szeletelve, párolva 10 dkg cukor (vagy ízlés szerint) 1 kávéskanál mézes fűszerkeverék Elkészítés: A tészta hozzávalóit összedolgozom, hogy rugalmas kelt tészta legyen. Kb. 1/2 órát kelesztem. Az almát meghámozom, vékony szeletekre vágom, és a cukorral megpárolom, majd hozzáadom a fűszerkeveréket. A két részre osztott tésztát gáztepsi nagyságúra sodrom. Picit megszórom zsemlemorzsával, és ráterítem az almát, ezt is megszórom egy picit a zsemlemorzsával. Légkeveréses sütőben 160 °C-on 25-30 percig sütöm. Tanácsok: Ez a tészta lekváros,- diós,- mákos kiflinek is finom! Én zsírral szoktam készíteni, mert szerintem omlósabb. A receptet beküldte: Hoev Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |