Tutireceptek.hu fejléc

Iboly féle kifli vagy almáslepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
18 dkg zsír vagy 22 dkg Rama
1 egész tojás
2 dkg élesztő
1 kefir
pici só és cukor

Az almás töltelékhez:
Kb. 1 kg alma szeletelve, párolva
10 dkg cukor (vagy ízlés szerint)
1 kávéskanál mézes fűszerkeverék

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozom, hogy rugalmas kelt tészta legyen. Kb. 1/2 órát kelesztem.
Az almát meghámozom, vékony szeletekre vágom, és a cukorral megpárolom, majd hozzáadom a fűszerkeveréket.

A két részre osztott tésztát gáztepsi nagyságúra sodrom. Picit megszórom zsemlemorzsával, és ráterítem az almát, ezt is megszórom egy picit a zsemlemorzsával. Légkeveréses sütőben 160 °C-on 25-30 percig sütöm.

Tanácsok:
Ez a tészta lekváros,- diós,- mákos kiflinek is finom!
Én zsírral szoktam készíteni, mert szerintem omlósabb.


A receptet beküldte: Hoev


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás-túrós kifli » Hókifli ilyen módra » Gyors kifli (töltött) » Olajos kifli
» Gyömölcsös töltött kifli » Szezámmagos virslis kifli » Sóskifli 1932-ből » Finom sós kifli
» Kiflimorzsa » Mogyorós vagy diós kiflike » Csoda kifli » Sörkifli lekvárral töltve
» Hókifli (olcsó) » Tejfölös (sós) kifli » Mákos kifli » Egyszerű kifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.