Tutireceptek.hu fejléc

Gyümölcsös - zabpelyhes morzsasüti szuffléformában recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 személyre:

Gyümölcsréteg:
- fél kg cseresznye
- 1 ek aprószemű zabpehely
- 1 csapott tk. őrölt fahéj

Tészta:
- 3 dkg (teljes kiörlésű) liszt
- 4 dkg zabpehely
- 4 dkg nádcukor
- 5 dkg hideg vaj
- fél kk. sütőpor
- 1 cm-es darab friss gyömbér (reszelve)
- egy csipet só

Elkészítés:
A cseresznyét kimagvaljuk és a 4 db kivajazott szuffléforma alján elosztjuk. Rászórjuk a fahéjat és a zabpelyhet, és elkeverjük. Ha más, savanykásabb gyümölccsel készül, akkor mézzel csorassuk meg.

A morzsához valókat késes aprtóba tesszük és épp csak összeforgatjuk, hogy ne álljon egybe a tészta, maradjon morzsás állagú. A kész morzsát is negyedeljük és eloszlatjuk a gyümölcs tetején.

180 fokon 20 percig sül. Kihűtve tálaljuk.


A receptet beküldte: _kleo_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcsös fejes saláta » Almás, zabpelyhes muffin » Túrós zabpelyhes » Zabpelyhes paradicsomleves
» Zabpelyhes almás sütemény » Gyümölcsös/túrós torta » Gyümölcsös krémtúró » Zabpelyhes süti II.
» Erdeigyümölcsös túrókrém » Zabpelyhes répafasírt » Zabpelyhes pancake » Mogyorós-zabpelyhes keksz
» Bögrés-gyümölcsös » Gyümölcsös koktél » Gyümölcsös tészta » Gyümölcsös palacsintatorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.