| Gyümölcsös - zabpelyhes morzsasüti szuffléformában receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 személyre: Gyümölcsréteg: - fél kg cseresznye - 1 ek aprószemű zabpehely - 1 csapott tk. őrölt fahéj Tészta: - 3 dkg (teljes kiörlésű) liszt - 4 dkg zabpehely - 4 dkg nádcukor - 5 dkg hideg vaj - fél kk. sütőpor - 1 cm-es darab friss gyömbér (reszelve) - egy csipet só Elkészítés: A cseresznyét kimagvaljuk és a 4 db kivajazott szuffléforma alján elosztjuk. Rászórjuk a fahéjat és a zabpelyhet, és elkeverjük. Ha más, savanykásabb gyümölccsel készül, akkor mézzel csorassuk meg. A morzsához valókat késes aprtóba tesszük és épp csak összeforgatjuk, hogy ne álljon egybe a tészta, maradjon morzsás állagú. A kész morzsát is negyedeljük és eloszlatjuk a gyümölcs tetején. 180 fokon 20 percig sül. Kihűtve tálaljuk. A receptet beküldte: _kleo_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |