| Gyors piskóta (csak tojássárgájával) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 tojássárgája 15-20 dkg cukor 1-2 cs. vaníliáscukor 1/2 cs. sütőpor 25 dkg finomliszt 1 dl forró víz 1 dl finom olaj csipet só a felhasználás jellege szerint citromhéj, gyümölcs dió, darabolt csokoládé, stb. Elkészítés: A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a forró, de nem lobogó vizet, az olajat, végül a sóval és sütőporral gondosan elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe simítjuk (sűrű massza lesz, ilyennek kell lennie), tetszés szerint szórhatunk a tetejére kb. fél kg darabolt gyümölcsöt, diót, stb. Tanácsok: Nagyon egyszerű piskóta, a robotgépet elő sem kell venni hozzá, fakanállal is pillanatok alatt kikeverhető. Tortaalapként is felhasználható. A maradék tojásfehérjét négyesével szoktam lefagyasztani egy műanyag zacskóban, krémes pitéhez, női szeszélyhez, Rákóczi túróshoz, stb. felhasználható. A receptet beküldte: Corra Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |