| Gesztenyetorta sütés nélkül rumos babapiskótával receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20-25 dkg gesztenyemassza (alsó réteghez) 15 dkg darált háztartási keksz (alsó réteghez) 8 dkg margarin (alsó réteghez) ízlés szerint rum vagy aroma (alsó réteghez) 2 csomag vaníliás puding (második réteghez) 6 dl tej (második réteghez) 8 evőkanál porcukor (második réteghez) 15 dkg margarin (második réteghez) kb. 20 dkg babapiskóta kb. 3 dl kávé rummal 2 dl hulala növényi tejszín 1 tábla tortabevonó csoki a tetejére (opcionális) Elkészítés: A gesztenyemasszát, darált háztartási kekszet és margarint összegyúrom egy tésztának, rumot is lehet bele tenni, de én csak akkor szoktam, ha nem áll össze a tészta. Ezt egy folpackkal leterített tortaforma aljába nyomkodom. A második réteghez megcsinálom a pudingot. A margarint habosra keverem a cukorral és a kihűlt pudinggal összekeverem. A puding felét rárakom az első rétegre majd a rumos kávéba mártogatott babapiskótát ráhalmozom és a puding másik felét is ráteszem. Felverem a növényi tejszínt rárakom a tetejére. Egy éjszakára beteszem a hűtőbe, hogy összeérjen, másnap kiveszem a tortaformából és csokit reszelek a tetejére. (Én csoki nélkül szoktam, és úgy is nagyon finom :).) A receptet beküldte: aquisz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |