| Gesztenyés szelet sütés nélkül receptSütemények, édességek Hozzávalók: Alap: 10 dkg porcukor 1 ü rumaroma 15 dkg margarin 2,5 dl lefőzött kávé 50 dkg darált keksz 2-4 ek jó minőségű kakaópor Krém: 20 g zselatin 1,5 dl víz 50 dkg gesztenye massza 2,5 dl habtejszín Tetejére: 2,5 dl habtejszín ízlés szerint cukor, csoki cseppek Elkészítés: Az alap hozzávalóit összegyúrjuk. Ha száraznak és keménynek éreznénk adjunk még hozzá tejet. Ezt a masszát belenyomkodjuk egy 26 cm-es tortaformába, úgy, hogy pereme is legyen, majd hűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül. A krémhez a zselatint felfőzzük a vízeben, majd langyosra hűtjük. A tejszínt elkezdjük felverni, majd a gesztenyét beletördeljük és kemény habbá verjük a tejszínt. Amikor a zselatin langyosra hűlt összekeverjük a gesztenyés krémmel. A krémet rákenjük az alapra, majd betesszük a hűtőbe. Felverjük a maradék tejszínt, a süti tetejét ízlés szerint díszítjük vele. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |