| Fokhagymás csirkemell chilis tésztával receptHúsételek Hozzávalók: 2 személyre: 1 egész csirkemell filé 15 dkg csavart kagyló 2 gerezd fokhagyma 2 ek. olívaolaj 3 ek. házi édes chilidzsem vagy 4-5 ek. édes chiliszósz 2 ek. sűrített paradicsom só bors A tálaláshoz kevés chilidzsem és vékony karikára vágott zsenge póréhagyma. Elkészítés: A csirkemellet ketté vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, megfuttatjuk rajta a félbe vágott fokhagymát. Ha kezd illatozni, kivesszük, majd a fokhagymás olajban -kezdetben fedő alatt- aranybarnára sütjük a csirkemellet. Ha kész, kivesszük, melegen tartjuk. Míg a hús sül, kifőzzük a tésztát és leszűrjük. A hús visszamaradt szaftjához tesszük a chilidzsemet, sűrített paradicsomot, szükség szerint 1-2 evőkanálnyi vizet és felforraljuk. Rátesszük a tésztát, alaposan átforgatjuk a szószban, majd tányérokra halmozzuk. A tészta tetejére fektetjük a fokhagymás húst. Kevés chilidzsemet kanalazunk rá és megszórjuk hagymakarikákkal. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |