| Eszpresszó muffinok kalapban receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 60 g liszt , 60 g étkezési keményítő, 2 teáskanál sütőpor, 1 csipet só, 2 tojás, 10 dkg felolvasztott margarin, 75 ml eszpresszó kávé. A tetejére 20 dkg krémsajt, 1 evőkanál krémtejföl , 1 teáskanál étkezési keményítő, 1 csomag vaníliás cukor, 4 dkg porcukor . Elkészítés: A tésztához valókat tálba tesszük és simára keverjük. A tésztát 12 db 7 cm átmérőjű muffin formába öntjük. A formákat egy tepsire helyezzük és előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 perc alatt világosbarnára sütjük. Az öntethez a hozzávalókat összekeverjük. A masszát a fent leírtak alapján elősütött forró muffinokon elosztjuk és kb. 10 percig tovább sütjük változatlan sütőbeállítás mellett. Ha kihűlt a tetejét megszórjuk kakaóporral. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |