| Dzsingisz Kán salátája receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 8 személyes adag: 250 ml bulgár búzadara 250 ml finom kockára vágott zucchini 3 hámozott, kimagozott összevágott paradicsom 6 finomra vágott zöldhagyma 60 ml összevágott petrezselyemlevél 1 apró kockára vágott zeller szár 1 apró kockára vágott piros,húsos paprika 1 zúzott fokhagyma gerezd 60 ml aprított menta levél 15 ml édes bazsalikom 60 ml szűz olivaolaj 5 ml só 125 ml citromlé Elkészítés: A darát egy órát hideg vízben áztatjuk. Jól leszürjük, egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a zöldségeket és a fokhagymát, jól összekeverjük. A mentát, bazsalikomot,olajat,sót és a citromlét egybekeverjük. Ráöntjük a salátára. Két és fél órára hűtőbe tesszük. Tálaljuk Jó étvágyat! Tanácsok: Ez a saláta nem áll el sokáig, ne őrizzük a hűtőben éjszakára! Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Donyta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |