| Csokoládétorta sütés nélkül receptSütemények, édességek Hozzávalók: Egy 20 cm-es tortaformához: Az alaphoz: 15 db babapiskóta 8 dkg margarin A krémhez: 10 dkg csokoládé (40 %-os kakaótartalmú) 15 dkg mascarpone 2 dl tejszín 2 csomag vaníliás cukor porcukor Elkészítés: A babapiskótát összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felolvasztott margarint, és jól összekeverjük, ha túl száraz lenne, akkor egy pici tejet öntünk hozzá, de nem biztos, hogy kell. A sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk a morzsalékos piskótát úgy, hogy a szélét is befedje. Kb. 20 percre a hűtőbe helyezzük. A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, kihűtjük annyira, hogy még folyós legyen, és szintén a mascarponéhoz keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan, apránként a csokoládés krémhez keverjük. A hűtőből kivesszük a piskótás alapot, lehúzzuk a sütőpapírt, és visszahelyezzük a formába. Beletöltjük a csokoládés-habos krémet, a tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd a tetejét csokoládélapkákkal megszórjuk. Legalább 1 órára visszatesszük a hűtőbe pihenni, így lehűl a krém, és szépen lehet majd szeletelni. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |