| Csirkemelles-kolbászos csavart tészta receptHúsételek Hozzávalók: 30 dkg csirkemell 20 dkg füstölt kolbász 1 nagyobb fej lilahagyma Olívaolaj 15 dkg sajtkrém 1 csokor petrezselyem 4 dl húsleves 30 dkg trottore (nagy csavart) tészta Só, bors Reszelt sajt a tetejére Elkészítés: A tésztát a csomagoláson szereplő utasítások alapján megfőzzük. Leszűrjük, a főzővízből egy pohárral félreteszünk. A tésztát hideg vízzel átöblítjük és 1 ek olajjal átforgatjuk. A csirkemellet felcsíkozzuk, a kolbász héját lehúzzuk, felkarikázzuk, a hagymát apróra vágjuk. 2 ek olajon megfuttatjuk, rádobjuk a csirkemellet és a kolbászkarikákat. Addig kevergetjük nagy lángon, míg a hús körbepirul, majd felöntjük az alaplével. Kicsit megsózzuk (a kolbász is sós, óvatosan), alaposan megborsozzuk, időnként megkeverve elfőzzük a lé nagy részét. Belenyomjuk a sajtot, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, megvárjuk, míg a sajtkrém teljesen elolvad. Felöntjük annyi főzővízzel, hogy a kelleténél kicsit több szaft maradjon rajta. Megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk. Hozzákeverjük a kész tésztát, átforrósítjuk a raguval. Azonnal, sajttal megszórva kínáljuk. A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |