| Csirkemell kukoricával töltve (4 adag) receptHúsételek Hozzávalók: 4 kicsontozott csirkemell 20 dkg kukoricakonzerv 1 közepes fej hagyma olaj 2 tojássárgája zsemlemorzsa 2,5 dl tyúkhúsleves só bors 5 evõkanál sima liszt Elkészítés: -A kukoricát kivesszük a dobozból, szitán hideg vízzel leöblítjük és jól lecsöpögtetjük -A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk -A szitált lisztet egy teáskanál borssal összekeverjük -A csirkemelleket hosszában úgy vágjuk be, hogy szét tudjuk hajtani õket -A hagymát 2 dkg olajon világosra pirítjuk és hagyjuk kihûlni, majd összekeverjük a kukoricával, a tojássárgájával, egy csipetnyi borssal, sóval és szüksg szerinti zsemlemorzsával kötjük meg a masszát -A kihajtott csirkemelleken egyenletesen elosztjuk a tölteléket, majd összehajtogatjuk õket -Fogpiszkálóval rögzítjük és mindkét oldalát a borsos lisztbe forgatjuk -Egy serpenyõben felforrósítunk 5 dkg olajat és a húsok mindkét oldalát jól elõsütjük -Gyakran felöntve levessel, fedõ alatt, kis lángon addig pároljuk, míg a leve besûrûsödik -A húsokat a mártással szépen elrendezve, petrezselyemmel meghintve, párolt rizzsel, forrón tálaljuk A receptet beküldte: tigirl17 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |