| Cowboy reggeli receptHúsételek Hozzávalók: 1 szép nagy szelet hús (pl. pulykacomb filé, karaj, szűzpecsenye, marha hátszín v. bélszín) 3 evőkanál zsiradék (pl. kacsazsír) 2 gerezd zúzott fokhagyma só, bors 1 szál sárgarépa 2 tojás A hollandi mártáshoz: 1 teáskanál frissen facsart citromlé 1 tojássárgája 0,6 dl kókuszzsír cayenne bors Elkészítés: Bepácoljuk a húst 2 zúzott fokhagyma és 1 evőkanál zsír keverékébe, és egy órát állni hagyjuk szobahőmérsékleten. Hollandi mártás: kézi mixer segítségével összekeverjük a tojássárgáját és a citromlevet, majd nagyon lassan hozzáadagoljuk a hideg zsiradékot. A ízesítjük cayenne borssal. Forró serpenyőben megsütjük a hús mindkét oldalát, majd kiszedjük és félretesszük. A hús maradék sütőzsiradékához adunk 2 evőkanál zsírt, és a lereszelt sárgarépát átforgatjuk rajta kb. 2 percig. 2 tojásból tükörtojást sütünk (felhasználhatjuk a mártásból maradt fehérjét is), rátesszük a sült húsra, ráhalmozzuk a pirított sárgarépacsíkokat és a hollandi mártást. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |