| Citromos tiramisu tojás nélkül receptSütemények, édességek Hozzávalók: hozzávalók / 7 adag A krémhez 50 dkg mascarpone 3 dl habtejszín (cukrozott) 3 ek porcukor 3 db citrom A citromos sziruphoz 3 db citrom 2 dl víz 4 ek porcukor A rétegezéshez 28 db babapiskóta Elkészítés: Elsőként a citromos szirupot készítjük el. A 3 citrom héját lereszeljük (ezt a későbbiekben felhasználjuk), majd kifacsarjuk a levét. 2 dl citromlét kell kapnunk, ha esetleg kevesebb, kipótolhatjuk üveges citromlével is. A kifacsart citromléhez hozzáadjuk a vizet és a cukrot, majd közepes lángra feltesszük főzni. Addig főzzük, amíg a cukor felolvad, ekkor levesszük a tűzről, és kihűtjük. Ezalatt elkészítjük a krémet. A 3 db citrom héját lereszeljük, majd a levét kinyomjuk. A mascarponét edénybe tesszük, hozzáadjuk az 5 citrom héját (itt használjuk fel a szirup készítésénél félretett citromhéjat is), a porcukrot és a kifacsart citromlevet, majd elektromos habverővel alaposan összekeverjük. A tejszínt egy másik edényben felverjük, majd spatula segítségével, óvatosan a mascarponekrémhez keverjük. A kihűlt citromos szirupba egyenként belemártjuk (csak egy pillanatra, áztatni nem szabad) a babapiskótákat, majd egy szögletes edény aljára sorban, szorosan egymás mellé rakosgatjuk. Rákenjük egyenletesen a krém felét. A többi piskótát is megmártjuk a citromos szirupban, és a krémre rakosgatjuk. Rákenjük a krém másik felét, és alaposan elsimítjuk. Ízlés szerint díszítjük a tetejét reszelt citromhéjjal vagy citromszeletekkel, és hűtőbe tesszük 5-6 órára. Hűtés után tálalhatjuk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |